Enkelt höstpyssel med löv för barn

Enkelt höstpyssel med löv för barn

Ny
Av Babysits, 3 min lästid

Passa på att gå ut och samla löv för att skapa dessa höstiga hårfrisyrer! Med olika löv och blommor kan du skapa i princip vilka frisyrer som helst.

Höstigt lövpyssel för barn - steg för steg

Barn älskar att göra lätta pyssel, och hösten är en perfekt säsong för detta. Gå ut i naturen och samla vackra löv för att sedan mysa inne och göra pyssel av dom!

Med det här pysslet kan du skapa i princip vilken frisyr du vill med hjälp av löv och blommor som du plockar utomhus. Bara fantasin sätter gränser. Låt barnen få bestämma själva vilka frisyrer de vill ha och plocka sedan olika sorters löv och blommor som kommer att passa.

Du behöver;

  • Vitt eller färgat papper
  • Färgpennor, kritor eller tuschpennor
  • Sax
  • Lim
  • Löv och blommor

1. Rita dig själv och/eller dina vänner

Vem vill du ge en ny frisyr först? Vill du göra en makeover på någon av dina vänner, eller på dig själv? Börja med att rita ett ansikte på ett papper. Gör en stor rund cirkel och fyll sedan i ögon, näsa och mun. Kanske fräknar, smilegropar eller ett läppstift. När du har ritat klart ansiktet så tar du fram saxen och klipper ut det.

Tips: Använd ett glas eller skål som mall för att rita ett perfekt runt ansikte.

Tip: Om barnen är små ska alltid en vuxen hjälpa till med saxen.

barnteckning ansikte

2. Fixa frisyren!

Äntligen dags för håret! Ska det vara långt, kort, lockigt eller rakt. Kanske flätor eller en vacker uppsättning. Ta dina löv och blommor och skapa precis den frisyren du vill.

löv pyssel

Lägg det utklippta ansiktet på ett nytt pappersark. Pappret kan vara vitt eller i någon annan färg. Lägg ut “håret” som du vill ha det.

höstpyssel med löv

3. Dags för accessoarer

En ny frisyr förtjänar några fina accessoarer. Ska det vara en rosett, ett hårband eller ett diadem? Använd håraccessoarer du har hemma eller skapa nya av papper eller blommor.

höstpyssel för barn

Är du nöjd med din nya makeover? I så fall är det dags att limma fast ansiktet, löven och blommorna på pappret. Färdigt! Prova att göra olika ansikten och frisyrer. Vi skapade dessa 3 som exempel.

diy pyssel höst


Tyckte du om det här pysslet? Kolla in våra andra barnpyssel!! Vill du dela dina skapelser med oss? Tagga oss @babysitsse på Instagram och Facebook.