Äppel-”munkar” - doughnuts gjorda på äpplen

Äppel-”munkar” - doughnuts gjorda på äpplen

Av Babysits
2 min lästid

Föredrar dina barn sötsaker framför frukt och grönt? Trodde väl det. Förmodligen är det så att de flesta föräldrar försöker få sina barn att välja frukt framför godis, men helt lätt är det inte. Vi har ett litet knep på hur ett vanligt, kanske lite tråkigt, äpple kan göras betydligt mer spännande och även godare!

Frukt är ju faktiskt naturens eget godis. Om vi kan lära barn att älska frukt, och få in vanan att äta frukt från att de är små, så kommer de förmodligen att fortsätta med det i vuxen ålder. Att ha en hälsosam livsstil redan från start ger en god grund till ett gott och nyttigt liv.

Med de här äppel-”munkarna” kan du visa dina barn att frukt är ett jättegott och roligt alternativ till mer onyttiga mellanmål och efterrätter.

Recept

För att göra munkarna behöver du:

  • Äpplen (1 äpple ger ungefär 4-6 munkar, beroende på hur tjocka skivor du gör).
  • Olika typer av topping (till exempel cream cheese, nötsmör, honung, chiafrön, mandel, kokosflarn eller mosade jordgubbar).

Gör äppelmunkar i 6 steg

Du behöver: en skärbräda, en vass kniv, en form för att göra munkarna och en smörkniv för att bre på toppingen.

Gör såhär:

  1. Skölj äpplena och skiva dem i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Använd en form för att skära hål i mitten (och ta bort kärnhuset).
  3. Bre cream cheese på halva skivan.
  4. På andra halvan brer du nötsmör (tillåt dig själv att bli kreativ här!)
  5. Dekorera sedan med nötter, bär och frön!

Äppelmunkar - ett nyttigt mellanmål för barn

Färdigt!


Tyckte du om vårt recept? Hitta fler enkla recept på våra communityteman. Vi vill gärna se dina egna äppelmunkar! Dela på Instagram och tagga @Babysitsse

Gå med i Babysits community!

Registrera dig gratis