Gratis målarbilder för barn att skriva ut och färglägga

Gratis målarbilder för barn att skriva ut och färglägga

Av Babysits, 3 min lästid

Vill du ha en enkel och gratis aktivitet att sysselsätta barn med inomhus? Måla och färglägga är en perfekt sysselsättning för innesittande barn som behöver få utlopp för sin fantasi och kreativitetet. Dessutom har färgläggning visat sig vara positivt för både stress och ångest. Därför har vi skapat några gratis bilder med vår kära Maskot Barry, färdiga att ladda ner och skriva ut!

Färgläggning minskar din stress

Forskning har visat att målning och ritning kan vara ångestbefriande för människor. Brittiska forskare har bevisat att just färgläggning har en lugnande effekt på vuxna. Andra forskare har även tagit reda på att färgläggning får barn att varva ner och bli lugna samtidigt som det hjälper dem att uttrycka sina känslor.

Färgläggning förbättrar din kreativitet

Du är unik, och så är din kreativitet! Ladda ner våra målarbilder och ta dig tid att utveckla och utforska just din kreativitet. Klicka på bilderna nedan och ladda ner som pdf. Din kreativitetet är din alldeles egna orginella kvalitet som du kan ha nytta av både i ditt privata och professionella liv, och du börjar utveckla den redan som barn. Låt därför dina barn (eller barnen du passar) att få måla och rita helt fritt utan några regler. På pappret kan de utveckla och utforska sin kreativitet och skapa sin egen värld. Det är inte bara ett sätt att uttrycka känslor på, utan även en strategi för att boosta självfötroendet och hitta sig själv.

målarbilder att skriva ut gratis

Färgläggning kan vara en aktivitet för online barnpassning

Kanske har du redan upptäckt vår nya funktion, online barnvakt på distans? Vi uppmuntrar våra barnvakter att ange om de har möjlighet att sitta barnvakt på distans via videosamtal. Om du passar barn online kan färgläggning vara en perfekt sysselsättning då barnet sitter still vid bordet och ni kan dela era kreationer med varandra.


Om ni behöver fler målarbilder att skriva ut så har vi mer att ge! Glöm inte att dela era teckningar med oss på Facebook och Instagram! Vi älskar när barnvakter, föräldrar och barnvakter vill dela sin kreativitet med oss genom att tagga oss på sociala medier. Om vi gillar vad vi ser vill vi gärna dela vidare era kreationer! Så, hitta färgpennorna och låt kreativiteten flöda! *