Barnvaktsquiz

Barnvaktsquiz

Ny
Av Babysits, 8 min lästid

Skulle du beskriva dig själv som en expertbarnvakt eller en nybörjare? Om du vill lyckas med att hitta barnvaktsjobb på Babysits borde du göra vårt barnvaktsquiz för att visa hur bra du är med barn!

Du har säkert redan gjort vårt första barnvaktstest som är baserat på vilka egenskaper en bra barnvakt bör ha. Om inte, gör det nu och skapa en profil innan du fortsätter läsa.

Babysits är en barnvaktsplattform som hjälper föräldrar och barnvakter runt om i världen att hitta varandra. För att hitta ett barnvaktsjobb behöver du bara skapa en profil och börja prata med föräldrarna i ditt område. Enkelt va? Men det finns ett par viktiga saker att tänka på för att bli upptäckt av föräldrarna.

Barnvaktsquiz: bli en bra barnvakt på Babysits

Med det här quizet kommer du att förstå om du har gjort rätt. Det är bara 11 frågor och vissa av dom handlar även om den nya funktionen barnpassning på distans.

Endast ett svar är rätt, så tänk till ordentligt innan du svarar. Redo? Då börjar vi!

Fråga 1 - Du heter Lily och är en universitetsstudent. Du har en del tidigare erfarenhet som barnvakt eftersom du brukade sitta barnvakt till din kusin fram till två år sedan. Vilken av följande beskrivningar passar bäst till din profil?

A) “Hej, jag heter Lily! Jag pluggar just nu och eftersom jag har en del fritid så skulle jag vilja hitta jobb som barnvakt. Jag har tidigare erfarenhet med barn!”

B) “Hej, jag heter Lily! Jag går andra året på universitetet och under min fritid skulle jag vilja börja jobba med barn igen. Innan jag började på universitetet brukade jag passa min lilla kusin och jag skulle verkligen vilja lära känna andra barn och leka med dem.”

C) “Hejsan! Jag skulle verkligen behöva hitta ett jobb då jag älskar att leka med barn. Jag är även tillgänglig för andra typer av hushållsarbete.”

Svar B)


Fråga 2 - Du ska nu börja kontakta några familjer i ditt område. Vad ska du ha med i din profilbild? (Kom ihåg: profilbilden är ditt första intryck hos föräldrarna)

A) Lite gulliga Instagramfilters (barnen kommer älska det!)

B) Du tillsammans med ett barn, så dom kan se att du är en bra barnvakt!

C) Ditt ansikte framför en vit bakgrund.

Svar C)


Fråga 3 - Du vill verkligen göra ett gott första intryck, så du bestämmer dig för att göra en profilvideo. Hur gör du?

A) Du berättar vad du heter, hur gammal du är och när du är tillgänglig.

B) Du börjar sjunga “Mamma Mia” (vem älskar inte Abba??)

C) Du tar 40 sekunder på dig att introducera dig själv och dina bästa egenskaper.

Svar C)

Barnvaktstest: så blir du en bra barnvakt på Babysits.


Fråga 4 - Du vill verkligen få många svar och vill dräför bli mer synlig på plattformen genom att visas högre upp i sökresultaten. Vad gör du?

A) Du loggar in varje dag.

B) Du samlar alla märken och ber om referenser.

C) Du fyller i att du är tillgänglig för alla dagar.

Svar B)


Fråga 5 - Att jobba som barnvakt innebär inte bara att passa barn. Det är även fördelaktigt att vara bra på till exempel att pyssla. Hur får du fram detta i din profil?

A) Du använder profilbeskrivningen för att berätta om olika aktiviteter du skulle göra med barnen och väljer ut de alternativ som passar under “Färdigheter”.

B) Du skriver i beskrivningen ner de saker som du inte är bekväm med att göra, för att på så vis varna familjen.

C) Du väljer alla alternativ under “Färdigheter”.

Svar A)


Fråga 6 - Nu är du redo att ta kontakt med familjer! Hur gör du?

A) Du introducerar dig själv kortfattat och försöker sedan att anpassa de olika meddelandena efter varje förälders profil och behov.

B) Du laddar ner eftersom det bara är genom appen du kan skicka meddelanden.

C) Du skickar helt enkelt ut din profilbeskrivning till de olika familjerna.

Svar A)


Fråga 7 - Ditt meddelande gick hem! Grattis! Men familjen vill träffas innan du kan börja jobba för dom...

A) Du ber dom komma hem till dig eftersom du känner dig mest trygg hemma.

B) Ni bestämmer tillsammans en plats och ett datum som passar er båda, kanske med hjälp av bokningskalendern.

C) Du frågar om du kan komma hem till dom.

Svar B)

Barnvaktsquix - bli den bästa barnvakten på Babysits


Fråga 8. Ibland är användare ute efter något annat än vad som står i deras beskrivning. Tyvärr är vissa scammers. Vad ska du göra om du upptäcker något skumt?

A) Du skickar en rapport till Babysits där du förklarar varför du misstänker profilen.

B) Du messar alla dina vänner på Babysits att du misstänker en scammer.

C) Du slutar svara till personen i fråga.

Svar A)


Fråga 9. Föräldern vill ha dig som sin barnvakt, men dom vill att du börjar på distans. Hur förbereder du dig?

A) Du ber föräldrarna om att ha ett samtal på förhand för att lära känna varandra och sedan skriver du ner ett par aktiviteter som du kan göra med barnen över videosamtal.

B) Det enda viktiga är att se till att din kamera fungerar för videosamtal.

C) Du förklarar att du hellre vill ses IRL eftersom du är rädd att barnen inte ska lyssna över datorn.

Svar A)


Fråga 10. Tänk dig att du passar ett barn online. Du är riktigt duktig på piano och föräldern har frågat dig om du inte kan lära barnet lite basics. Vad gör du?

A) Du skickar en video-tutorial till barnet och förklarar hur hen ska göra.

B) Du sätter dig med ansiktet framför kameran och börjar förklara hur barnet ska göra.

C) Du riktar kameran på pianot och börjar sedan visa hur man gör.

Svar C)


Fråga 11. Barnpassningen med familjen gick jättebra. Men dom behöver ingen mer hjälp nu så du börjar leta efter ett nytt barnvaktsjobb.

A) Du ber familjen om en recension på plattformen och väntar sedan på att andra föräldrar ska hitta dig.

B) Du ber familjen om en recension på plattformen och du lämnar även en egen recension på deras profil. Du uppdaterar också din profil med din nya erfarenhet och börjar vara aktiv på plattformen igen.

C) Du börjar kontakta nya familjer och nämner i meddelandet att du redan har erfarenhet på Babysits.

Svar B)

Barnvaktsquiz: skapa den bästa profilen


Grattis, testet är över! Här är resultatet:

Barnvaktsquiz

  • NYBÖRJARE: du har förmodligen nyligen blivit medlem på Babysits och har inte riktigt koll på hur du kan göra det så bra som möjligt. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig! Läs hur du skriver den bästa Babysitsprofilen och förbättra ditt första intryck inför föräldrarna.

  • ERFAREN: du är faktiskt rätt bra på det, men det finns mer att lära. Du har förmodligen en profil i toppklass och du har även börjat prata med föräldar i ditt område. Men kanske gick inte barnpassningstillfället precis som du hade tänkt dig? Eller kanske kände du dig obekväm under din första online barnpassning? Kolla in våra tips för barnvakter för att lyckas ännu bättre!

  • EXPERT: du är ett proffs och vi behöver inte hjälpa dig med nåt! Kanske kan du lämna en recension åt oss, så vi vet vad vi kan göra ännu bättre!


Följ våra råd och öka dina chanser att dra hem barnvaktsjobb!

Kolla in alla våra plattformstips. Lycka till!